Ne mučit mater z bedastimi nasveti!

Spet ena tistih mučnih, tipičnih zgodb o tem, kako z bedastimi nasveti v štartu zminirati dojenje … Hkrati pa je to tudi zgodba o predanosti, pogumu, vztrajnosti in uspehu, ki vliva upanje, da skoraj nič ni nemogoče.

Danes 3-mesečni dojenček. Začelo se je s carskim rezom in v porodnišnici sta bila z mamico večino časa ločena. Nato je dobila navodila, naj ne doji dlje kot 5 minut, da se otrok ne bo preveč mučil http://www.rumina.si/ne-mucit-otroka-z-dojenjem/  (in otroka hrani po steklenički!) ter naj podoje postopoma podaljšuje – teden dni naj doji po 5 minut na »obrok«, naslednji teden 10 itd.
Sprva je bil otrok hranjen z adaptiranim mlekom, ker materi nihče ni povedal, naj si začne iztiskati mleko. To je čez nekaj časa ugotovila sama in količina mleka se je pričela povečevati, tako da se je postopno znebila adaptiranega mleka, kar je fantastičen uspeh.

Nato se je opogumila in začela večkrat pristavljati – vendar vsak podoj samo na eni strani. Nenehno je bila deležna nasprotujočih si nasvetov in je dvomila, ali dojenček dobi dovolj.
Po nekem kontrolnem tehtanju pri skoraj 3 mesecih ji je bilo svetovano, naj dojenčka nikar ne muči z dojenjem in ga po dojenju (seveda le na eni strani) za vsak slučaj dohranjuje z adaptiranim mlekom.

Po tistem sva se povezali in spremenila je »taktiko« dojenja. Začela je dojiti pogosteje in na obeh straneh, pri čemer si je pomagala s stiskanjem dojkehttp://www.breastfeedinginc.ca/content.php?pagename=vid-4dayold-slov

Rezultati so bili že po 4 dneh osupljivo dobri!

Super, da obstaja dodatek, da otroci ne umirajo od lakote. Ampak koliko zgodb se konča nesrečno zgolj zaradi napačnih nasvetov, ki ne povzročajo škode samo pri dojenju, temveč spodkopavajo materino intuicijo in zaupanje vase, zaradi česar lahko pride do nepopravljive škode.

Mamice, ne odnehajte. Poiščite pomoč in podporo!

Komentiraj